24 juli 2007

Nya matbordet

Jag lovade ju att visa bilder på matbordet jag fyndade för några veckor sedan. Jag gav 295 kr för det och det såg kanske inte så jättekul ut när jag köpte det, men underredet var bra och måtten passade precis till vårt kök. Här står det och jag ska precis börja jobba med det.Det blev en avskurning, sedan slipade jag av skivan lite så att den blev sammetsmjuk och lite jämnare än vad den var förut. Benen och underredet målade jag med vit matt färg i två lager och slutligen använde jag en halvolja (hälften linolja, hälften balsamterpentin) för att få skivan att mörkna och bli mer tålig.Såhär fint blev slutresultatet, jag är jättenöjd, och tycker att det påminner lite om ett franskt gammalt lantligt bord.

3 kommentarer:

Marie sa...

Bordet blev verkligen toppenfint.

Kram Marie

Karolina sa...

verkligen vackert!! Nu blir jag inspirerar inför min stundande loppishelg! Planerar att köpa ett gammal matbord och måla det, och dina bilder ger mej en extra kick i den riktingen!

kram Fröken Fägring
www.frokenfagring.blogspot.com

Lena sa...

Åh så fint bord! Är också ute efter ett nytt bord och stolar till mitt kök. Man blir riktigt inspirerad när man ser hur fint det kan bli med ett loppisfynd!
Kram Lena