24 juli 2007

Utbyggnaden - isoleringsdags

Här kommer några bilder från vår utbyggnad. Vårt nuvarande hus, ett torp från ca 1880, är bara ca 110 kvm stort och vi är i desperat behov av mer rum. Vi är i och för sig vana att bo trångt, innan vi flyttade in här bodde jag och min man i en etta på 33 kvm i Stockholm i flera år så när vi flyttade till huset kändes det oäääääändligt stort, tänk att vi kunde vara på olika våningar och dessutom inte se varandra jämt i huset. Nåja. Man vänjer sig snabbt att bo på större yta och nu när dessutom J nästan är 4 år, känns det definitivt som att vi behöver putta ut honom till eget rum (vi sover just nu alla i ett och samma sovrum, det är visserligen stort och har gott om plats, men inte optimalt ändå).

Vår tillbyggnad av huset startade förra sensommaren då vi grävde ut för och gjöt grunden. Sedan har vi gjort allting själva; rest takstolar, spikat panel och nu är vi då på isoleringsstadiet. Som ni kanske förstår tycker vi att vi har kommit jättelångt. Med två heltidsjobb (båda i chefspositioner), ett barn, 5 hästar och 19 får så är tiden vi kan lägga på bygge inte sådär väldigt omfattande, hade vi anlitat hjälp är det klart att det hade gått snabbare men det hade ju också blivit bra mycket dyrare.
Vi bygger ut ca 55 kvm. I nedre planet blir det en matsal i anslutning till köket med glasade, franska dörrar ut till uteplatsen på framsidan. Kortet här ovan är taget från den dörröppningen. Det utrymme man ser i bakgrunden är byggt endast i ett plan, här ska det bli badrum. Plankgolvet som är inlagt är tillfälligt, det ska bara vara där nu medan vi gör väggar och tak klara, sedan blir det ett gammalt såpskurat golv även här, precis som vi har i resten av huset.Ovanvåningens utbyggnad består av två små identiska, men spegelvända rum, här syns det vänstra som ska bli pojkrum. Vill gärna visa den här bilden för att Mimmi på bloggen Magnolia visade deras pojkrum och jag tycker de är så lika (tror dock Mimmis är större, men själva formen och "tänket" är väldigt lika). Som ni ser inget golv eller tak mellan våningarna än, men det kommer.

Ja, undrar när det blir färdigt. Det dröjer nog en hel del. Men elektriker kommer och ska dra elen i början av augusti, och vi får också hjälp med att läkta taket samt göra badrummet av en byggfirma. Det är ju alltid ett dilemma, man vill inte att det ska kosta för mycket, men samtidigt vill man få det färdigt! Och tid är just nu en bristvara i våra liv, känns det som.

4 kommentarer:

Mrs M sa...

Hej! Jag känner precis igen du skrev på slutet... OM vi hade massor av pengar skulle vi gärna leja bort det och få allt klart någongång. Nu ska vi göra i princip allt och det tar sån himla tid!

Rummet ser ut som Hugos, men det är bättre eftersom fönstret är mer centrerat i rummet. Det var en grej som vi missade när vi byggde...

tyvärr har det inte hänt något speciellt de senaste dagarna, det är semester och vi ska på kalas, fika och andra trevligheter varenda dag, känns det som!

Det ska bli jätteroligt att se fortsättningen! Kram

Kristin sa...

Hej Mimmi, vad kul att du tittade på rummet. Ja, det ska bli kul att se hur det blir när det är färdigt. Jag håller utkik på din blogg också efter mer pojkrum där...!
Kram K

Marie sa...

Hej Kristin.

Vad kul att se bilder från eran utbyggnad. Vi ska ev bygga ut våran hall nästa år. Ska då också renovera våran tvättstuga som är i källaren. Hoppas få se mer bilder från erat utbygge allt eftersom det går framåt.

Ha en bra kväll.
Kram Marie

Kristina sa...

Hej! Oj vad spännande att få se - ni är verkligen jätteduktiga! Vi bor jättetrångt och får bara bygga ut 20 kvm (fast i 2 plan så det blir väl ca 35/40 sammanlagt) pga knäppa byggregler i kommunen...

När det är klart får vi väl runt 100 kvm... jättestort tycker vi! Drömmen är förstås att bygga klart, sälja dyrt och hitta drömhuset i Skåne. Jag får återkoma med bilder när det är dags!