12 november 2008

Lärk och silver

Höst är kottar, och lärkkottar är lyx! I alla fall om man som jag bor långt ifrån lärkträd. Varje år när vi åker till Huseby, som vi gjorde i helgen, så brukar jag hoppa in från vägen och plocka lite lärkgrenar. I år trillade min syster ner i ett lerhål i jakten på lärk, så ni förstår att grenarna känns dyrbara... *ler*
.
I kväll bjuder er på några bilder från soffbordet med de härliga lärkgrenarna, ljuslyktorna i fattigmanssilver och så pomandrarna. Tre ting jag verkligen gillar just nu. Datorn har strulat idag och jag vet inte om jag ska skylla på den eller Blogger. Jag har skrivit flera kommentarer hos era bloggar som inte "går igenom" och publiceras. Nu har jag inte längre koll på vilka jag har skrivit hos och vilka som det misslyckades hos. Om ni "saknar" mig på era inlägg så beror det nog på mitt datastrul...Tävlingen fortsätter så klart, har du inte lämnat en kommentar än är det bara att scrolla ner och göra det!

20 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Jag brukar också råka ut för det där att man skriver en lång kommentar och så låser sig bara allt eller så ser det ut som att kommentaren gått igenom, men icket!

Hm, jag vet var det växer ett lärkträd här i krokarna, man kanske skulle ge sig över och kolla.. och först se till att det inte finns något hål man kan riskera att ramla ned i.. tog "färska" lärkkottar en gång, men det var ingen hit, de bara skrumpnade...

Kamomilla sa...

Hej!
Vilka fina bilder du visar! Du har en bra kamera och ett bra öga!

vaxet på vår diskbänk var ebenholtsfärgat men på soffbordet är det mycket mörkare. Orsaken till den lite ljusare färgen på diskbänken är säkert det att där är ett färglöst vaxlager på mellan det körsbärsfärgade och det nya lagret. jag gillar det där mörk mörkbruna så! Nu har vi vita hyllor och ikeas svarta konsoler också på plats och det blev bara så bra! Måste bara göra lite slutfinish så blir det nog bilder till helgen sen!

Kamomilla sa...

Aj förresten, jag har märkt att jag inte kan klicka på din kommentarsignatur mera för att komma in till din sida från min. Istället måste jag söka upp dig på min linkslista och gå den vägen. lite struligt och jag undrar varför..

Hem och Lycka sa...

Sååå ljuvliga bilder du visar! F'låt men vad är pomandrar? kram

Åsa sa...

Systern i hålet här. Jag har hämtat mig från dramat ;-) Men några lärkgrenar för mig blidde det inte. Jag hade nog inte kunnat frakta hem dem till Gbg ändå utan att de gått i tusen småbitar.

Fin bild på pepparkaks-M som du skickade, hihi!

Hannis sa...

Vackra bilder!
Fint ljus i dom trots detta ständiga rusk=))

Kram Hannis

Lilla huset på prärien sa...

Jag gillar verkligen de där fina grenarna från lärkträden jag också. Vilken tur jag har som har en granne med två jättestora träd i sin trädgård... :) Dit går jag och "pallar" ibland! Tog in en jättestor gren för ett tag sedan som jag tänkte dekorera mer till jul sen.

Det blev jättefint att sätta dem sådär i vas!

Kram Jenny

Liten Bod sa...

Så fint, när jag är piggare ska jag ut på kott-jakt :) Jag hoppar över tävlingen eftersom jag redan har siffror, osjälvisk som jag är! Kram, Tina

Kamomilla sa...

hej på dig igen! tack nu fungerar det att klicka rakt in till din blogg!
Kram och trevlig helg!

Anonym sa...

Lärkträd? Vi har bara gran, tall och björk i min närhet. Var sa du att du bodde... Jag väntar ivrigt på att lite snö ska dyka upp. Här är så mörkt och trist. Det går åt ljus som smör i solsken. M & jag påbörjade ett litet syprojekt igår till en liten dam som fyller fyra år här i december. Så annat glitter än glimmande ljuslyktor fyller vårt hus för tillfället. M satt med hörselkåporna på igår när jag sydde - inte för att maskinen är högljudd utan för att mamma (=jag) brukar bli så elak och skrika åt den när den är igång...! Trevlig helg!!

Karin Lindström sa...

Hej Kristin!

Åh, vad roligt att ni fick med er lärkgrena. Och vilken tur att din syster klarade livhanken! Tänk vad man går igenom för att fixa fint *ler*.
Jag brukar också råka ut för att de försvinner. Det är ju hopplöst när man skrivit och så går det inte igenom. Man måste kanske kolla att kommentaren blivit publicerad innan man ger sig av!
Ha nu en skön helg! Hoppas vädret är lite bättre hos er än vad det är hos oss!

Många kramar
Karin
Ps Vad bra att de kom fram till dig till slut!

In my house sa...

Hej tjejen... Oooohhh så söt och fin eran toa va här längre ner,,, Mmmm!!! fin blandning av nytt och gammalt och färger....


Kram josse

Stina sa...

Jättemysiga bilder.:-)

Liten Bod sa...

Du är så välkommen hit när du kommer till Värmdö! Kram, Tina

Tulipa sa...

Lärk är verkligen vackert!
Jag använder det till mycket!
Små, nätta och dekorativa! Fint ihop med pomandrarna!
Kram Tulipa

Kamomilla sa...

Hej igen!
Eftersom vi i köket redan en lång tid har haft skåpstommar utan dörrar så det nästan fungerat som öppna hyllplan så kan jag redan nu svara på din fråga. Jo, det kanske blir liite mer att städa men annars så är fördelarna många. Man har klar överblick över vad som fattas, inga möss slipper in i glasburkarna, mat är vackert-olika gryn och korn fungerar som inredningselement och har en mysig färgskala..
Jag är ingen städtokig själ men tycker att det samlas skräp i stängda skåp också och då vill det ju aldrig blir städat, man stänger bara dörren... och hur fräscht är det???
Sen har vi en otroligt effektiv spisfläkt också och om vi använder den på rätt sätt så minskar det ju på kladd-dammet som annars bildas av matfett och damm i kombination...

Och med städning är det är som nån sa om sin vita soffa att den blir faktiskt tvättad sen. Men med en svart soffa som döljer smutset så kan det vara bra mycket snuskigare för man ids ju inte tvätta den eftersom smutset inte syns...Men nog finns det där alltid! Så allt har sina sidor.
Jag städar gärna regelbundet på mina hyllor om jag tycker de är vackra och trevliga att se på. jag sitter med näsan mot dem när jag äter frukost och middag och det är ju trevligt om man får lägga ögonen på något man gillar. :)

Allt har sina för- och nackdelar så jag kan inte råda dig till varken det ena eller det andra. Vi fungerar ju alla så olika...
Lycka till med vad du än besluter och ha en skön helg!

Gårdsromantik sa...

Man tänk att jag höll på att missa din tävling!!!

Lärkträd är så vackra-
grannen fällde det som stod på tomtgränsen - gissa om jag blev sur.

Kram Maud

Karin Lindström sa...

Hej Kristin!

jag köper inte så ofta Gård & Torp, vet egentligen inte varför. Jag tyckte den var jättemysig nu. Jag har ju haft en massa inredningstidningar i butiken och den här är kanske mer för mig privat. Men vad roligt att du skrivit i den. Jag måste genast leta om jag har några från de åren. Jag spar tyvärr alla tidningar, men ibland är det ju bra! Jag förstår att du skrivit i den, du skriver ju alltid så bra i din blogg. Min man är copywriter, själv är jag närapå dysslektiker *ler*, men jag bestämde mig för att ha en blogg ändå. Det är ju inte så noga om det blir lite fel då och då.

Ha nu en fortsatt skön helg!

Många kramar
Karin

Karin Krut sa...

Hej Kristin! Så roligt att du hittade till min blogg så att jag kunde hitta hit :) Din blogg är jättefin och lärkkvistarna med kottar är verkligen fina och jag förstår att ni klättrar över stock och sten för att hitta dom :) Jag har också försökt mig på strutar och jag förstår inte heller riktigt hur det går till...
Ha en skön Lördag
Kram Karin

Monkan sa...

Hej! Jag hittade hit från Hannis blogg, blev nyfiken av din långa kommentar med fototips :-)

Fina bilder tar du ju verkligen. Fina bilder och snyggt arrangerat. Jisses vad lärkkottarna var fina! Jag får nästan lust att åka på en utflykt till ett ställe där det i alla fall fanns lärkträd när jag var liten. Det kan nästan vara värt att chansa!

Tack för titten i din fina och inspirerande blogg :-)