09 november 2008

Silverkulor och svart låda

Igår var vi på julmarknad på Huseby bruk utanför Växjö. Det är tradition. Det är också tradition att jag där handlar en massa mat... goda rökta korvar, mariannelundskonfekt, tomatmarmelad, kryddblandningar och julte... På vägen hem stannade vi också i Öhr, det är ju helt omöjligt att åka förbi där utan att gå in i Klockaregårdens trädgårdsbutik! Där fann jag två julkulor i fattigmanssilver, en tredje hade jag hittat på julmarknaden.
.
Jag har lagt silverkulorna i en gammal pressglasskål à la Susanne med bloggen Me and Alice. I reportaget i novembernumret av Lantliv hade hon gjort precis så. En riktig härmapa är jag, men jag tyckte idén var så fin! De stora kottarna och pomandrarna köpte jag i växthusbutiken på Huseby.Jag köpte några fina band och ett underlägg i fil de fer på Klockaregården också.
.
Den här svarta lådan fick följa med mig hem för 150 kr. Ser ni vad fint sliten den är på locket? Den inhandlades på Gammalt & Nytt i Hjälmseryd utanför Lammhult.

Vi hade en toppendag och det känns alltid som om julen och julpyntandet kan starta på riktigt, efter Husebybesöket!

9 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Vad härligt med lite julmarknad. Ska tydligen vara en här i slutet på november med både loppis och nytt så den ska jag försöka hinna besöka. Och lådan var ju klart ett fynd!

Tack för tipsen med färg, jag är inte heller så förtjust i sprayfärg, eftersom jag inte har plats eller ventilation nog :-) Så bra om det går att få så fint med vanlig färg och pensel!

Jo, det brukar finnas ormhassel här i blomaffärerna här framåt jul, men en sådan stor som jag skulle vilja ha hade nog blivit hiskeligt dyr, eftersom bara små kvistar brukar kosta en hundring... iiiih!

Kamomilla sa...

Fina saker du visar! Är det en mandarin eller vad som ligger med silverkulorna i skålen?Det ser jättevackert ut!

Och lådan då, den är helt härlig! Mysigt sliten och perfekt med en lykta eller annat på locket.

Gårdsromantik sa...

Så mycket vackert!
Den där lykltan tror jag var ett riktigt fynd!

Kram Maud

Karin Lindström sa...

Hej Kristin!

Åh, har ni varit på julmarknaden nu. Blev det några lärkgrenar, eller var det inte där ni brukar hitta dem?

Många andra fina saker blev det ju ser jag. Vilken fin låda, och så mysigt med kulorna i skålen. Inte är du någon härmapa, du har ju blivit inspirerad eller hur? Jag tycker det är så roligt när man kommer på saker att göra efter man fått en ide. Ofta så har man ju sett något som man gillar någonstans. Det klart att hos Susanne är det ju inte svårt att bli inspirerad. Deras hem är ju så otroligt fint.

Brevet kommer snart! Fick se att jag inte postat det :(! Ha en skön Söndagskväll min vän, och tack för alla fina tips hos dig!

Många kramar
Karin

Hannis sa...

Vad vackert!!
Lådan var ju ett klipp.

Mysigt med marknad.
Brukar gå på julmarknad på Skansen.
Det är då man börjar känna att det är dags för pysslande,godisfixande och planerande=))

Kram Hannis

Emma Clara sa...

det är just det inspireras eller plagiera......det måste man väl ändå få, det är ju ett bevis på att man tyckte nått nån annan gjort va fint!!??

Tulipa sa...

Jag går och längtar efter att få åka på julmarknad. Låter härligt!
Din låda var kanonfin!
Kram Tulipa

Liten Bod sa...

Härligt med julmarknad! Så tidigt har jag aldrig hört talas om, men för oss som bara väntar nu är det ju perfekt! Såå fina bilder du visar! Kram, Tina

Älfgärdet sa...

Så kul att hitta till dig! Vilket underbart svart skrin du har fått tag på! Sen är dina fynd ifrån Jysk, stolsdynorna, så fina! Tänk att ni är så många som hittar så mycket fint där. I min närmsta Jysk, som finns i Karlstad, hittar jag aldrig nåt...:(. I´ll be back!