28 september 2009

Nött av tidens tand

Jag har ju tidigare berättat om att jag har gjort fynd ute i våra bodar. Nu tror ni väl att vi har enorma ekonomibyggnader som rymmer hur mycket som helst. Riktigt så bra är det inte, vi har små trånga kyffen som är fullproppade med saker som mest är skräp. I helgen hann vi med att göra en bodstädning och vi (läs: min man) bar ut allt som fanns i två utrymmen. På de nio år vi har bott här har vi aldrig gjort det... dessa små bodar har varit helt fullproppade med saker så jag har aldrig sett vad som har funnits längst in. Vi hittade en så söt liten kärra, gamla hjul med träekrar och så ett antal kistor. Den minsta av kistorna tog jag in och skurade ren, liksom ett trätråg som jag inte riktigt vet vad det har använts till. Det är inte slitet eller fult i träet, bara sådär mjukt nött som gammalt trä blir efter att ha tagits i. En härlig känsla som är svår att efterhärma!
.

.

.
Jag har bestämt mig för att ha dessa båda trärena gamla förvaringsmöbler i vardagsrummet. Vanligtvis så har jag lite svårt för för mycket "trä", men det är ju faktiskt skillnad på gammalt nött trä och något som är avlutat, eller ännu värre nytillverkat i furu (hu!). Nu när hösten kommer kan det passa med lite mer rustika möbler, så här får de vara nu. Jag har bara inte löst den slutliga placeringen än, men det är sådant som kommer ;-)
.
Nu önskar jag er en fortsatt trevlig vecka!

8 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Underbara!! Jag tycker att de där bodarna låter som riktiga skattkammare! Och klart att det är bättre att gå på upptäcksfärd i dem än att se på någon obegriplig dokusåpa... Just nu har jag dock en väldigt lugn kväll efter uppstigande i gryningen, man kan väl säga att jag samlar inspiration ;-)
Och himlarns vilket fint bord jag hittade på Röda Korset idag!

Viveka i Bläckhornet sa...

Wow att hitta såna skatter i sin bod bara så där.

"Lycka"

Kram Viveka

lottens vita och gröna sa...

hallå, jisses så vackra saker som gömt sig i din bod! härlig känsla det måste vara att ta in de två!

varmkram lotten

Kamomilla sa...

Du har rätt, en sådan äkta patina är perfekt. Det bara inte går att efterapa, man ser genast skillnaden. De där var ju rena skatter att bara njuta av!!
Härligt!

Hoppas allt är bra med er alla! Hösten är i full gång här. Idag kom jag sent hem från jobbet. Regnet piskade och blåsten ruskade bilen och det var mörkt så mörkt...
Hu. Men det var skönt att köra in på egen gård och se ljuset strömma ut ur fönstren så mysigt...

Ha det bra!
Kram, Kamomilla

Ett Vitare Hem sa...

Åh vad kul att hitta skatter bland sina egna saker, härligt!
Ha en fin kväll!
Kramis/LenaS

Louise sa...

Ja den som hade bodar att ösa ur... VILKA LJUVLIGA GREJER... gammalt trä är gammalt trä, helt härligt. De hittar säkert sin plats i sinom tid. (Håller med om att nytillverkad furu är huuu).

Ha en bra vecka!

Lilla huset på prärien sa...

Underbara! Vilken tur du har som har hittat sådana fina där i gömmorna! Idag kommer en kompis till mig hit en sväng. Hon är stylist och jag tror minsan VÄRLDENS BÄSTA sådan. Nä hon ska inte göra något jobb här utan jag ska bara hjälpa henne med några grejor. Men efter tillbygget ska hon minsann få lägga några timmar här hos mig. Så nu måste jag nog städa lite minsann...

Kram J

StrandviksVillan sa...

Visst är det kul att man kan fynda skatter på egen gård!
Vi har ett gammalt hus som ska rivas. Där letar jag då och då och hittar fina saker, gruvar mig för den dagen då det definitivt måste tömmas inför rivningen...

Härliga träföremål du hittade och du har rätt i att inget slår den äkta nötta känslan.

Kram Ann-Christine