11 juli 2010

Potatisskrubbning och min ponny

Nu när det är så varmt så gör jag nästan helst lite innebestyr. Att skrubba potatis inne i svala köket känns rätt skönt, och med fina grejor som tillbehör är det extra roligt. Rotfruktsborsten kommer från Iris Hantverk och är köpt hos Ellis Corner. Den lilla skålen är från Ib Laursen och köpt i en lokal inredningsaffär.
.
.
Igår skulle vi ha visat vårt treårssto på premiering för avelsdiplom, men det fick ställas in då hon fått en otäck hosta och dessutom var väldigt snuvig. Med facit i hand så kändes det rätt så skönt att slippa åka iväg med hästsläp årets varmaste dag, och jag har en chans till att visa henne för diplomet i höst så det är inte helt kört. Istället blev det besök av veterinären på förmiddagen, inte vår vanliga fåordiga veterinär, utan en mer pratglad som aldrig varit här förut. Han tyckte nog att Sider var en söt liten ponny, hon uppförde sig väl (det var väl bara matten som tyckte det var en ruskigt grov kanyl som användes till pencillinsprutan) och är ju liksom Smilla en väldigt vänlig häst.
- Är det barnens ponny? frågade den nya veterinären.
- Nej, det är min, svarade jag.
.
Efteråt märkte jag hur dumt det lät. Han trodde ju naturligtvis att små barn rider på små ponnyer. En vuxen kvinna har väl inga ponnyer (jag är på tok för lång och tjock för att kunna sitta på dem)? Att jag har dem till avel och utställning är inte så många som förstår. Är man vuxen och gillar hästar ska man helst ha ett gigantiskt halvblod och åka på dressyrträningar stup i kvarten för att "passa in i mallen".
.
Det är min ponny. Ungefär lika pinsamt som när man är i en affär och har köpt något presentaktigt, och expediten undrar om man vill ha det inslaget i ett paket.
- Nej, det är till mig själv så det behövs inte, vet jag inte hur många gånger jag har svarat.
.
Ibland ljuger jag.
- Ja tack, det vore jättesnällt.
.
Det är min ponny.

9 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Vad du är söt min kära lilla ponny... :)

Idag är det hett värre här i byn och jag svettas bort. Mannen o barnen är vid stranden, jag kom just hem. Så nu funderar jag på att städa lite... Det blir så skitigt och äckligt hemma när det är varmt jämt!

Solhälsningar Jenny

Börjelundskan sa...

Vad jag har skrattat åt ditt "De ä min ponny". Nu har jag ingen häst men det där med presentinslagningen har faktiskt hänt mig med, vi har en presentaffär där jag bor, och man (jag) är väl där titt som tätt,....så ibland blir det lite pinsamt när man dyker upp tre gånger i veckan typ. Då har det hänt att jag har tagit till knepet att jag inte ska ha den själv. Löjligt igentligen, men det går av bara farten *fniss*.

Ha det gött i sommarvärmen. Kram Cin

Millas hem sa...

Fin bild! Jag älskar nypotatis!!=)
Har också den borsten!

Kram Camilla

Loella sa...

Men så sött! Det börjar ju faktiskt vara mer och mer vanligt att vuxna äger och tränar trick med shettisar, eller kör dom :)

Jag har också en ponny, storlek "större" ;( En d-ponny *hihi*
Han har också snuva och hosta och får pencillin-sprutor varje dag. Liite läskigt att göra det själv *gulp!*

Hoppas din kryar på sig snabbt!

Kram kram

re.do sa...

Ja, jag känner också igen det där med ponny. Har en shettis, och det är ju jag som kör honom mest eftersom han är stark. Jag är nog lite för rätt fram när det gäller båda sakerna du skrev om. Men jag tror jag drar till med att jag vill ha det inslaget, för min egen skull, att få öppna paket är ju skoj (dessutom har jag dåligt minne, kanske hinner glömma vad jag shoppade) :)

Monica sa...

Hej !!
Härligt inlägg !!
Alla kan väl ändå inte ingå i färdigskrivna mallar !!
Fram för personlighet och att våga vara annorlunda !!
Kram,Monica

Kamomilla sa...

Du är för go´du Kristin! :)

Ett Vitare Hem sa...

Hoppas det inte var nån allvarligare hosta och att det snart går över, håller tummarna för bra poäng i höst. Vad har du för ponnysar *nyfiken*?
Ha en riktigt härlig dag!
Kramis/LenaS

Blandet-landhandel.dk sa...

Ha ha ha

Jeg har også "en pony" eller 10 her....
Faktisk er det NØJAGTIGT ligesådan med legehuset her hos os...det er faktisk mit. Jeg skal vise dig billeder en dag - så forstår du. Legehus eller pony - same same.

Kram
Katinka