03 maj 2008

Ett tungt fynd

Här kan jag stolt presentera mitt tyngsta fynd någonsin. Fem stycken röda granitblock!!!Vi hittade dem på Blocket för 300 kr/st. Ska man då köpa sten när man bor i stenigaste Småland, där hela backen är full med granit bara man sätter ned spaden? Ja, i alla fall om man vill ha huggna block. Det här är gamla trappsteg från förra sekelskiftet. Vi ska göra en trappa av dem framför de franska glasdörrarna som blir i utbyggnaden. Eftersom den befintliga trappan till glasverandan är i röd granit, också från början av förra sekelskiftet, passade de här blockens patina och huggteknik perfekt ihop med den. Eftersom trapporna kommer finnas med ett par meters mellanrum, har vi tyckt att det var viktigt att få dem att gå i samma stil och material, så att vår utbyggnad inte skulle kunna dateras med enkelhet till 100 år senare än när den gamla delen uppfördes. Nya trappsteg kostar nästan en nolla mer per styck... så kan ni förstå vilket fynd det var? Vi är alltså mer än nöjda. Nu lär inte trappan byggas direkt ändå, eftersom vi har massor med andra saker på gång, men nu har vi åtminstone lösningen på vårt problem.

Här ser ni trappan upp till glasverandan, som är vår entré. Till vänster om trappan ser ni teakgruppen som vi köpte nyss, och precis bakom den är det tänkt att de franska glasdörrarna ska sitta (just nu sitter ett par provisoriska dörrar där).

2 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Ja då var det verkligen ett fynd - men vad ni måste ha slitit! Vi hade baklastare till hjälp när vi skulle flytta vår gamla bro.

Kram Maud

Karolina sa...

Vilket fynd!! De brukar ju vara oerhört dyra. Och jisses vad avis jag blir på dig som har en egen helt underbar trädgård med vacker uteplats och teakstolar... Det är livet...

Stor kram
Fröken Fägring