29 maj 2008

Ny stol och ny låda

Jag gick ut i bodarna och rotade fram en av de blå pinnstolarna (som jag nämnde i första inlägget om New England), och kan ni tänka er - den passade i höjd till J:s skrivbord! Väldigt smidigt, det enda jag behövde göra var att tvätta av den! Jag tycker den ljusblå färgen är fin, den är sådär dovt pastellig, med mycket gråton som jag gillar, och shabby av naturen! Om jag inte har helt fel, så var det mina morföräldrars köksstolar här i torpet på 60-talet (de lämnade kvar en hel del i bodarna när vi tog över gården).Jag har också hunnit fixa till en låda till M. Jag köpte den vid samma tillfälle som jag hittade J:s serietidningslåda, som jag skrev om tidigare. Förmodligen har den varit en låda i en gammal köpmansdisk eftersom den hade ett gammalt rostigt skålhandtag på framsidan. Den var i riktigt dåligt skick så den fick sig en omgång med vita penseln. Sedan stämplade jag bokstäver med svart hobbyfärg. För att vara första gången jag provade det, så får jag vara nöjd. Än så länge när M inte har så många leksaker, så kan den härbärgera allt hon behöver!10 kommentarer:

himlen runt hörnet sa...

Hej!
Vad fin lådan blev! duktig du är!
Nej, skåne är jag inte ifrån utan smålänning här också :) Inte så långt till Nässjö. Nej, försöker också undvika fyrsiffriga belopp. bättre med två eller tre! För mitt lilla projekt fick jag ge tvåhundra. lite lagom, men det är inte så stort det lilla bordet.
Hoppas du har det bra i solen!
Kram Kimmie

Kamomilla sa...

Vadskönt med en stol som är färdigt vackert sliten! :)
Vad gulligt med såna stämplingsbokstäver! Var får man tag på sådana?

Marie sa...

Hej Kristin!
Vilken vacker pinnstol, perfekt sliten!
Lådan blev ju superfin, så snyggt med bokstäverna!

Ha en riktigt härlig helg!
Kram Marie

Emma Clara sa...

oj...va fint med lådorna...det ska jag komma ihåg till hösten då vi ska göra lillebrors rum.....fin idee`!!

Anonym sa...

Det blev ju ordning och reda.

Karin Lindström sa...

Hej Kristin!
Hoppas allt är bra med er! Hinner du njuta av det underbara vädret? Man vill ju inte vara inne, så bloggningen blir ju lite si och så.
Lådorna är underbara, vad pysslig du är. Har du hittat så stora stämplar, vart har du köpt dom?

Ha en riktigt härlig helg!
Mängder med kramar
karin

Kamomilla sa...

Hej igen!
Tack för tipset om stämplarna!
och jo, det är underbar sommar här i Finland också! Jag trodde jag skulle jobba hela dagen men blev glatt överraskad med en ledig dag och det känns ju toppen!

Ha det gott!
Kram, kamomilla

Syster vit sa...

Hej!
Ja flickrum borde ju vara enklare....men det finns ju så mycket fint. Jag har ju Ahlgrens bilar till min äldsta (som bård).
Ska flytta snart så då får inspirationen flöda igen. Härliga lådor.
Kram
Marina

Anonym sa...

Åh, så tjusiga lådor! Det kanske man skulle testa :-)

Made in Persbo...Carina sa...

Så fiffigt att stämpla så på lådorna...och vet du vad som retar mig. Precis det stämpelalfabetet har jag haft men det sålde jag på senaste scrapmaran....aaargh!
Ja, ja...så kan det va!

Kramelikram, Carina