04 maj 2008

Sötaste violenIdag skulle jag vilja presentera en favoritblomma för er, murgrönsviolen (Viola Hederacea). Den växer vilt i Australien och jag har sett den säljas under namnet australiensisk viol också. Är den inte för söt? Om man ger den mycket vatten (den får aldrig torka ut) blir den ca 10-15 cm hög, blommar kontinuerligt och "svämmar över" i sin kruka. Man kan ha den både inne och ute, den tycker om både sol och halvskugga, men den klarar inte temperaturer under noll grader, så den måste plockas in innan det blir frost. Enligt några trädgårdsbloggar kan man övervintra den inomhus, på ett svalare ställe, men det har jag inte gjort själv.

Violer går ju att äta! Därför kan den användas som dekoration till sommarens tårtor och sallader. Kanske norpar jag några fina blommor till tårtan på M:s dopfest, som är om två veckor?

6 kommentarer:

Kamomilla sa...

Så skir och vacker...

Marie sa...

Hej Kristin!

Det där är en av mina favoritblommor också! Har en här hemma jag också, inköpt förra helgen på bloggträffen.

Ha en bra vecka!
Kram Marie

Emma Clara sa...

verkligen jättefin.....!!!!!

Nettan sa...

Himla vacker blomma =0)
Kram Nettan

Anonym sa...

Hej!

Tack så jättemycket för mössan till Alice - den är jättesöt! Jo, nog verkar vi haft tur med våra döttrar. Min hon sover så mkt att jag ibland undrar om det är något fel på henne. Minns inte att storebrorsan sov så mycket. Hon klarar lätt 20 timmar på ett dygn... Men det vänder väl kanske. Just nu är hon lite tråkig. Vi har också jobbat på i stenbranschen. Har lagt plattor i växthuset. Dock inte så "exklusiva" som ditt fynd. Köpte 31 betongplattor för 800 kr. Känns lite onödigt att lägga ned en massa pengar på snyggare plattor inne i ett växthus som halva delen av året fungerar som förråd till trädgårdsmöbler, tramptraktorer och div annat jox. //Marie Jo

Solsjö - Under en vind sa...

Vilken söt!!! Ha en mysig dag! Kram!