30 maj 2008

Inspiration till flickrum

Igår började jag fundera på hur vi ska göra lilla M:s rum så småningom. Tjejrum är ju enkelt, tänkte jag, det blir lätt som en plätt. Nu var det ju inte så enkelt, märker jag, när jag börjar leta efter inspiration.

Jag har tagit mig friheten att surfa runt bland andra bloggar för att titta på flickrum, och visar bilder här. Jag skriver varifrån bilderna är, så kan ni kika vidare där ifall ni är intresserade. Och jag hoppas ingen tar illa upp för att jag använder era bilder.Dessa tre bilder är från Spets och snor. Precis som på den översta bilden blir det vitmålade plank även i snedtaket och inte bara i det vanliga taket. Dock blir rummet ganska litet, så det kommer inte finnas plats för att ha så många olika saker där, som i denna lilla lyckliga tjejs rum.

M:s lilla rum kommer se ut som på den mittersta bilden (den i vitt och rött) vad gäller snedtak och fönsterplacering, men blir nog inte riktigt så brett. Sängen på den nedersta bilden är ju bara helt ljuvlig... Nästan så jag själv skulle vilja krypa ner här!

De här två bilderna är från Magnolia. Jag gillar den lilla hjärtbåden, som ger lite liv åt allt det vita. Snyggt att ha en byrå med hylla över!Återigen en underbar säng, från Flickorna på Bellis. Fint med randig tapet, kanske man vågar det om övrigt går i vitt?Fina saker på en hylla, från Vita ranunklar. Vimplar är jättesött, tycker jag.Söta detaljer på en bild från Evelinas hus. Bruka-postlådan är ju bara för söt! En sådan kommer det garanterat bli!Skrivhörna, med smart detalj: bara att dra av pappret från rullen när man blir ritsugen! Från Milly garden. I och för sig är det ju evigheter till M kommer vilja rita, men jag vill gärna ha den funktionen i rummet så småningom.Från Bland kuddar och busiga barn kommer den här lilla skrivhörnan. Jättefint med rött och vitt, tycker jag! Och en postlåda från Bruka även här...

Ska jag välja, tycker jag nog egentligen (själv) bäst om ett rum i rött och vitt än ett i rosa och vitt. Att det blir mycket vitt i rummet är också ganska givet. Skulle nog vilja ha rödrutig eller rödrandig gardin, en sådan där enkel variant man rullar upp runt en stång och knyter upp med band (som syns på de två första Spets och snor-bilderna). Jag håller lite utkik efter en fin säng på Blocket, och har sett några stycken som var riktigt fina, men än är det ju inte läge att köpa det, så jag får väl vänta lite.

Ha nu en bra helg allihopa i solskenet! (Själv har jag dragit ut en tand i dag så jag har det sådär måttligt kul just nu...)

4 kommentarer:

Tidsmästarinnan sa...

Men du! det här var ju ett helt perfekt inlägg för mig, vi håller just på att fundera på dotterns nya rum...
tack för att du gjort en så fin sammanställning med kloka kommentarer!
Japp, en brukapostlåda har jag redan bestämt att hon ska få :-) Och vimplar i taket i rött, rosa och vitt kommer det också att bli... Men sen får vi se hur det tar form!

kram på dig och trevlig helg!
S.

Anonym sa...

Jag blir helt såld. Har också börjat fundera på Alices rum. Har hittat ett jättefint tyg från Spira som jag tänkt köpa. Men det blir nog mest rött och vitt här också. Vill också ha en röd brukapostlåda... //Marie

All Things Blue sa...

Åh, jeg vil også have en pige, så jeg kan lave det perfekte pigeværesle. Suk.
Hav en skøn og solrig weekend

Kamomilla sa...

Så mycket fint att välja mellan, jag förstår att du velar...