22 maj 2010

Fyndat på pingstafton

Man ska inte förakta små sår och fattiga vänner, eller hur är det man säger? Man ska inte förakta anspråkslösa blocketannonser heller. Idag har jag fyndat vrålmycket, från ett gammalt hus på landet som skulle tömmas på inventarier. Vad tror ni jag gav för allting på bilden nedan?
.

.
Jag fick allt gratis! Det var bara att plocka... och inte var det långt bort heller, bara på andra sidan stan. Jag ska räkna upp allt "fint" jag hittade (familjen som röjde i huset var bara glada över att bli av med "skiten"): en hylla (eller låda?), en rotkorg, ett vitt tvättfat (med lite nagg, men jag tänkte ha det som fågelbad så det gör inte så mycket) och en vit bålskål (utan nagg), en zinkhink och ett antal bleckplåtsmått, ca 20 julgransljusklämmor, ett halvmåneformat fönster med spröjs och glas i, en kvadratisk fönsterbåge, fyra trerutiga fönsterbågar, en rakspegel (utan spegel) med fint krön, en nyrokokospegel helt i original dock med en skada på överstycket, två knoppbrädor, ett litet vitt avlastningsbord med hylla och låda, två gamla läster, två halvkilosvikter från 1860-talet, en uppsättning skolböcker i matematik, rättstavning och geografi från 1920-talet, ett träämbar och en karmpinnstol. Mer fick jag inte plats med i bilen! Hade jag vetat att det var detta som dolde sig bakom den fåordiga texten "gamla möbler bortskänkes" så hade jag kört dit med släp!
.

.

.
Det var jag och två andra tjejer som nappat på annonsen och det komiska var att vi efter en stund kom fram till att en av de andra tjejerna läste min blogg. Bloggvärlden är liten. Eller Småland är litet. Eller så är det bara en liten skara riktiga nördar som läser blocketannonser om gamla möbler som bortskänkes och far iväg en pingstaftons morgon!

Det blev en hel del skurande av gamla skitiga möbler idag. Det lilla vita bordet fick direkt åka upp till Matildas rum där det passade jättefint. Karmstolen hade värdelösa ben, så de monterades bort. Vår plan är att sätta dit ben från en annan pinnstol. Under stolen satt det en skrift om att stolen varit "skrifbordsstol åt Fredric Kugelberg å Ekeberg 1867-1892, egdes därefter av hans son Brors och från den 8/8 1921 i den förres sonson Ingemars ägo". Så roligt det är att hitta sådana meddelanden! Tanken är att den ska bli skrivbordsstol åt mig, men då går det åt ett par stadigare ben först!
.
Ja, det var min fynddag. Nu lär jag väl inte kunna matcha det här under hela sommaren, misstänker jag. Hoppas ni har en bra pingsthelg i det fina vädret. Imorgon ska jag iväg och göra ett reportage till, vilken lycka att få åka just nu när grönskan är som vackrast och alla fruktträd blommar! Jag hoppas det blir urfint!

14 kommentarer:

Renée sa...

Att nu blev jag inte lite avundsjuk!!! Fasen vad fynd du gjorde! Tala om att få allt det för inga pengar alls! Önskar jag läste blocketannonser men jag gör ju inte det tyvärr...
Ha en bra fortsatt helg!

Joyforhome sa...

ja ojdå det var inte lite som du har fyndat :) det var mycket fint

Kram Malin

Hem och Lycka sa...

Jösses vilka fynd! Grattis, önskar att jag också hade turen att hitta sådana annonser ;-)

kram Mia

♥ Fyra årstider sa...

Vilka fynd min vän!
Kram Lotta

Ett Vitare Hem sa...

Jisses vilken tur, så mycket fint!
Ha den finaste dagen!
Kramis/LenaS

Ljuva lantliv sa...

Oj oj oj så mycket fynd Kristin! Va härligt! Får kanske hålla utkik efter den typen av annonser framöver.

Ha en härlig solig söndag!
KRAM Anna

Huset utanför stan sa...

Vilka underbara fynd! Nä, det blir svårt att toppa det i sommar;-)

Hoppas du har en härlig söndag! Kram

Fröken Grön sa...

Vilken turdag! Helt fantastiskt att det var gratis, ser ut som om det skulle kunna komma från en antikaffär! Varför händer aldrig sådant mig? =)

/Anna-Karin

Kamomilla sa...

Hördu vännen, vilken lycka, för sånt där händer ju bara i drömmarna! jösses ändå. Grattis!!

Made in Persbo...Carina sa...

Nääää sluta! Vilka fantastiska fynd du kom hem med :) Vilken lycka!
Vilka fina skatter!

Och badrummet del 2...jättehärligt! Gillar sååå den gamla dörren och nyckelbrickan. Du vet möjligtsvis inte var man kan få tag i en sådan nyckelbricka? Vi har sådana och liknande på våra dörrar här hemma men så har vi "nya" dörren i badrummet som vi saknar nyckel och nyckelbricka till. Vill inte sätta på något nytt utan väntar tills jag hittar de rätta gamla grejerna.

Kraaam, Carina

Unknown sa...

Så mange fine ting, Kristin! Tillykke med dem! Knus; Heidi

Monica, blogg Betongkrukan sa...

Oj oj oj - Lyckliga du vilka fynd! Så synd att man inte var i Småland idag!

Grattis!! Hälsningar Monica

n o r d i n g å r d e n sa...

Lyckliga männsika, varför måste du provocera oss: ) Ha, ha.... vilken dröm, att få gå in och ta vad man vill ha , vilken tur att vissa tycker det är junk det vi tycker är guldkorn och tvärtom.... Mari.

Isas Trädgård sa...

Nu måste jag utöka mina sökningar på Blocket ! Dreglar över dina fantastiska fynd !! Gamla halvmånefönster brukar var riktigt dyra ... jag vet... har jagat sådana till växthuset !
Det är bara att säga grattis till ett riktigt kap !
/Isa