20 maj 2010

Vårt nya badrum, del 2

Här kommer som utlovat lite mer detaljbilder från vårt badrum. Då väggar och tak är vita har jag medvetet valt detaljer i lite mer dova och "smutsiga" färger.
.
.
Handgjord ingefärs- och fikontvål på litet loppisfyndat nysilverfat på tvättställskanten.
.

.
Nytillverkad krokbräda från Me and my home. Handduk från Hemtex serie Living i precis den nyans jag ville ha... Påse med rosenknoppar från Madame Petite.
.
.
Den gamla hyllan från pappas antikaffär var i mörkbetsad ek, jag målade om den i en egenblandad grå färg med mycket grönt färgpigment och slipade sedan fram både den mörka ekfärgen och den vita grundfärgen. Är nöjd med mig själv!
.

.
På hyllan står en antik fransk trådkorg med tvålar i, rostig och fin! Mmmm, jag är en tvåloman... kan inte låta bli att köpa härliga handgjorda tvålar, inslagna i vackert papper...
.
.
Toapappersförvaring i trådkorg från House Doctor, köpt hos Julias vita drömmar.
.

.
Sist men inte minst, detalj av låset på badrumsdörren. Jag är så förtjust i färgen på den! Jag ska nog ha kvar originalfärgen (denna) på utsidan av dörren. Insidan av dörren är dock målad i en smutsvit färg som inte ser snygg ut, så den ska jag måla över vid tillfälle. Tack snälla Karin för rådet att "våga vägra måla över"!

4 kommentarer:

Kamomilla sa...

Jag ser att det går i samma säkra stil som resten av ert fina hem. allt binds samman av samma vackra harmoniska färgskalor..
Vackert, men det där kan du ju så bra!!

Hem och Lycka sa...

Underbart! Jag hade också vägrat måla över ;-)

kram Mia

Unknown sa...

Vakre detaljer, Kristin. Du er bare rigtig god til at skabe den helt rigtige stemning:) Knus, Heidi

Ett Vitare Hem sa...

Åh så underbart vackert!
Ha den finaste helgen!
Kramis/LenaS