10 februari 2011

Glasvaser

Jag längtar efter våren, trots att vi idag är mitt i ett snöoväder. Jag har sett så många fina bilder på sistone med glasvaser, så nu ska här spanas efter fler gamla burkar och vaser att sätta blommor och kvistar i, gärna av handblåst glas med fina bubblor i. Tyvärr är vår kattherre Wiener helt fanatisk när det gäller vaser i klarglas, han bara m-å-s-t-e borra ner huvudet i dem och lapa av vattnet, med resultat att allt åker i golvet (jag behöver kanske inte tillägga att jag alltid har färskt vatten upphällt till husdjuren inomhus, så det är inte det att han verkligen är törstig). Hittills har det bara varit billiga Ikeavaser som gått sönder, så sorgen har inte varit alltför stor, men sådana här vackra vaser skulle jag inte vilja riskera för en katt... ;-)


Bild lånad från Tine K Home.

Bild lånad från bloggen På vår udde.

Bild lånad från Martha Stewart.com
Bild lånad från Blomsterfrämjandet
 Ha en fortsatt bra vecka!

5 kommentarer:

Hildas hem - Sofia sa...

Så vackra grejer. Jag har också blivit helt inne på glasburkar och vaser det senaste och håller utkik överallt. Visst är det lustigt det där med katterna, vi har ju katter här hemma också och en av dem ska absolut ta sig in i bastun varje morgon för att stoppa ner huvudet och dricka ur en kanna med vatten som vi har stående där - trots att det finns nytt vatten i skålen.

Ha en fin dag!
Kram Sofia

Ida sa...

Idag var första gången någonsin jag hittade till din blogg - vilken inspiration. Du ligger nu i tryggt förvar bland mina blogglänkar så att jag inte missar några nya inlägg=p Ha en underbar dag! Du har nu peppat mig lite extra för att fixa hemma.
Kram Ida

Norrfrids Eija sa...

Bilden från Martha Stewart är total inspiration för mej, härhemma försöker jag också samla på mig alla vaser, flaskor och burkar i ovanliga former...då tänker jag mig vinflaskor, syltburkar, medicinflaskor mm. Blir så himla inspirerad av dessa saliga blandningar! Och om vi uthärdar lite till har vi snart en hel massa vackra blad att fylla glasen med...
Tack för inspirationen,
Eija

♥ Vårt lilla bo ♥ sa...

Visst är det ett elände med de där missarna.
Vi hade en "liten" Måns tidigare som var allt annant än en smidig kisse...

Ha en fin torsdag!
Kram Annica ♥

Lilla huset på prärien sa...

Mmm så fint! Jag såg fina gamla glas burkar när jag var i Köpenhamn sist. Köpte inga såklart och nu ångrar jag mig bittert :(

Kram Jenny