05 februari 2011

Idag blir det 1800-talsporslin

Oj, vilken vurm jag har för genuina antikviteter just nu, vill ju byta ut hälften av vad vi har här hemma och hitta sparsmakade möbler i elegant 1700- och 1800-talsstil! Det passade ju bra att det idag var en antik- och samlarmarknad i Huskvarna som jag kunde besöka bara för att stilla den värsta köphungern. Nej, så klart man inte hittar gustavianska prylar där, det förstår ju jag med, men jag hoppades att jag skulle hitta något från 1800-talet i alla fall och så långt hade jag tur.

En skål från Rörstrand med rak stämpel från 1840-talet gav jag 150 pix för - jag prutade från 175 kr till 150, känner mig alltid så duktig när jag gör det, för jag är annars värdelös på att förhandla om sådant. Vackert! Tog lite bilder på det tillsammans med det andra Rörstrandsfatet jag köpte på Stenhuset Antik i höstas. Nu åker några nyare uppläggningsfat ut från hyllor och skåp till förmån dessa godingar.

Ovalt fat med pärldekor upptill, ca 1830-1840, mitt fynd från dagens antik- och samlarmässa.

Åttkantigt fat i rokokostil, ca 1840-1850, köpt hos Stenhuset Antik i Stockamöllan.
Pastejformen med pärlhyacinter är ett tidigare antikmässefynd.

3 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Vad härligt att få gå på Antikmässa! Jag älskar att såsa runt på sådana när jag kan och har tid. Det finns alltid någonting tjusigt. Just nu vurmar jag för antika afrikanska tyger... de hittar jag dock ingenstans just :(

Fint hem du visar från i förra inslaget!

Hoppas du har det bra. Kram Jenny

hemtrevnad marie sa...

Å, så roligt att gå på antikmässa , det var länge sedan man kom iväg på något liknande...gillar dina fat!!
kraam

Made in Persbo...Carina sa...

Wosha! Precis ett sånt åttakantigt fat har jag också. Hittade det i en antikbutik/loppis för ett par år sedan. Jättekul att få en uppfatting om hur gammalt det kan vara. Nu ska jag nog behålla det trots allt ;))) Jag håller ju på att rensar och röjer och ett och annat här och där åker ner i lådor som ska med till loppisen hos Marie i maj. Kommer du dit???

Kramar, Carina