18 maj 2010

Sommarkänsla

På Sköna hems sida hittade jag bilder från det här vackra sommarhuset på Gotland. Vad det utstrålar sommarstämning! Sommarkänsla får man nämligen av att slänga bort dukar, gardiner, stolsdynor och mattor om du frågar mig... och låta det vara okomplicerat. Ta in vilda blommor. De vackraste buketterna tycker jag blir de man plockar i dikeskanten, med t ex hundkex, klöver, hallonkvistar, förgätmigej. Eller varför inte bara bryta en kvist med blommande körsbärs- eller äppelblom, nu när det är den tiden? Så enkelt - men så vackert! Möblerna ska också vara simpla, som i det här fallet med ett gammalt klaffbord längs väggen, en pall till soffbord och ett trädgårdsbord framför fönstret. Å vad jag längtar efter mer värme och grönska, så jag också kan göra mer somrigt i mitt hus, låta dörrarna vara öppna och kunna gå barfota!
.

.


.
Huset på bilden är ett stenhus med putsade väggar. I mitt nästa liv ska jag inte bo i ett rött litet torp som jag gör nu, då ska jag ha ett stenhus!

5 kommentarer:

Kamomilla sa...

Exakt sådär säger mannen och jag också!

Ljuva lantliv sa...

Tack snälla Kristin för en toppendag i söndags! Det var jättekul att få träffa er båda och vi är så nöjda med dagen. Ha en fin fortsättning på veckan! Stor kram från Anna och Rickard

Ett hem på landet sa...

Ååå det är verkligen något speciellt med Gotland!! Jag älskar den ön, så är det bara. Vi ska åka dit på semester i år tillsammans med våra bästa vänner. Var där senast för två år sedan...I nästa liv ska jag bo på Gotland, för det är verkligen så vackert där och ja...Gotland har verkligen en speciell plats i mitt hjärta!

KRAM Anna

n o r d i n g å r d e n sa...

Å gud va jag skulle vilja ha ett sånt stenhus på Gotland!!! Jag och mina får och min katt, sambon får hänga med om han vill: ) så vackert hem det där var!

Och det är Annas också, så kul att ni var där, jag såg er i hennes blogg, blir nog ett toppenreportage!!

Jag har bara såna där krukor men jag har aldrig kämpat för att de ska bli så patinerade, de blir det automatiskt efter ett års användning!

Hej hopp fr Nordingården

Lantliv i Norregård sa...

Hej!!
Hittade till Dig via Ljuva Lantliv!! Här fanns mycket härlig inspiration;o)

Sorgligt med fölet...Det är så trist när det inte går vägen!

Hälsar Malin