14 juli 2009

Psalmer och rosor

Tack för alla era trevliga ord om vårt lekrum! Vi blir så glada! Jag hinner tyvärr inte svara er alla men jag är verkligen tacksam för alla kommentarer.

Här snickras det på för fullt. Min man tillverkar fönster- och dörrfoder på löpande band och jag hinner inte måla i samma takt som han blir klar. Nu gör han i alla fall sista dörrfodret så snart ska jag väl kunna komma i kapp. Jag ska måla lilla M:s utdragssäng också, minns ni den, som vi köpte på Blocket? Den har stått i vår matsal men idag skulle vi bära upp den till M:s rum, då vi fått dit alla lister och foder nu och kan börja inreda rummet. Det var bara det att sängen var för bred eller trappan för smal, eller hur man nu vill uttrycka det (S använde betydligt fulare ord). Valet stod mellan att skruva ned trappräcket eller såga av gavlarna på sängen. Det blev det sistnämnda, så nu är sängen i fyra delar. Nu får väl M sova i den här rackarns sängen tills hon flyttar hemifrån om sisådär 18 år, för detta har vi inte lust att göra om snart!

Ja, det om det, ni får se sedan när jag är klar hur M:s rum ser ut. Det är som en prinsessbakelse i rosa och vitt, kan jag i alla fall avslöja.
Dagens bilder är på en liten avbruten kvist av honungsros på en bunt gamla psalmböcker och biblar. Böckerna har tillhört en f d ägare till huset och hittades här. Jag tyckte det blev ganska vackert ihop med den gräddiga rosen mot de mörka bokpärmarna. "Vasen" är en gammal bläckflaska och samtida med böckerna.
Ha det så bra och så hörs vi igen när jag har gjort av med några fler liter vit färg!

7 kommentarer:

Våglyckan sa...

Vilka fina fynd från tidigare ägare. Det är alltid roligt att finna saker som kan använda. Jättefina bilder. Ska bli spännande att se sängen när den är färdig. Rummet ser superfint ut.
kram från mig
/maria

Ardisia sa...

Oj, så vackert! Vilka fina fynd, såna gamla böcker kan vara svårt att hitta om man börjar leta :)

Lycka till med måleriet! Kram Ardisia

Kamomilla sa...

Fint med ditt stilleben!!

Inte lätt det där med trappor minsann. jag borde måla om ett skåp som står i övrevåningen men det borde slipas först för det är lackat. Gubben vägrar bära ner det. Det blir nog till att måla det med greppfärg eller vad det kallas(men tar fast vid allt) och sen måla med oljefärg. Annars blir det ogjort. han är urled på att bära möbler upp och ner...

Er prinsessas rum ser jag verkligen fram emot att få se!!

Karin Lindström sa...

Hej Kristin!

Hoppas ni har en skön semester. Ni är i alla fall flitiga ser jag, så fint ni gjort! Tänk vilken befrielse att få göra i ordning där man dragit sig längst. Dina bilder är som vanligt underbara!

Ha det så bra och ha en fortsatt skön ledighet!

Många kramar
Karin

LenaS sa...

Åh vilka fina fynd, kul att hitta nåt som är lämnat kvar från tidigare ägare!
ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Marie sa...

Herre Gud (apropå psalmböcker...) vad lika våra småbruttor är! Läste ditt inlägg om nya köket, och såg bilden på M - det hade kunnat varit min tös.... Tröjan var fin - den kan vi ta över när den är urvuxen... jag köper gärna av dig den om storleken är rätt!! Håller också på att fixa i A´s rum. Har målat gammal laminatskiva som ska bli diskbänk, och ska åka på loppis och leta rostfri skål till diskoho. När jag skrivit klart detta blir det en titt hos Stoff och Stil för nya tyger.

Kram

Liten Bod sa...

Ni jobbar på bra verkar det som :) Synd på sängen, men den går tydligen att montera ihop igen vad jag förstår... Jättefint blev lekrummet! Jag tycker att en svart stol skulle vara fint mot skrivbordet? Kram, Tina