28 juli 2009

Sommarpyssla med loppisfynd

Vilken fin idé det här var att ta efter, den hittade jag på Elle Interiör (ni märker att jag inte är hemma eftersom jag bara lämnar inspirationsbilder, ni får hålla till godo med detta ett tag till!). Dessa finns att köpa på Designtorget för 195 kr/st. Men att själv limma ljushållare på udda loppisfat blir ju avsevärt billigare...

15 kommentarer:

Kamomilla sa...

Åh vilken gullig ide!!! Härligt! Tack för den, den ska jag definitivt sätta bakom örat!
Ha det gott!
Kamomilla

Lilla huset på prärien sa...

Ja! Jag såg också de bilderna i Elle, vilken kul idé! Vackert också :)

Kram J

Plommonhuset sa...

Suverän idé plus jättevacker också. Ha en skön kväll! Kram Sofia

lottens vita och gröna sa...

sååååå bra idé, den coppar vi, tjohej!varmkram lotten

Fröken Fräken sa...

Prexis det jag gjort redan ju! Kolla in:
http://tusenideer.blogspot.com/2009/07/blommande-ljusstakar.html

Jojomen!!!

Hannis sa...

Såg det hos Fröken Fräken,det är snyggt!

Något som också är väldigt snyggt hemma hos er är rådjurstroféerna och gevären!!
Gav i alla fall mig gåshud
(på ett positivt sätt)

Hoppas att du får fortsatta sköna lediga dagar/
Kram Hannis

LenaS sa...

Åh vad läckra de var ska nog fixa till ett par nån dag....
Ha en fin dag!
kramis/LenaS

Villa Lantliv sa...

Men så otroligt fint det blev!!!
Var får man tag på sådana ljushållare att limma fast på faten tro?

Lantligt förälskad sa...

Nu följer jag din blogg, hoppas du vill följa min också! Ha nu en superdag..

Krams!

Villa Lantliv sa...

Du som är så duktig på att fotografera kan väl hjälpa mig?
Se min blogg!
KRAM

Fröken Fräken sa...

Nej nej nej! ;-)Inte trodde jag att du plankade min idé (kan jag ju inte heller komma och säga eftersom jag i min tur delvis har plankat originalidén..) Tyckte bara att det var ett skojigt sammanträffande att vi fastnat för samma grej samtidigt ;-)

Här skulle jag väl också säga något om att det är svårt att göra riktiga loppisfynd för inget alls.. men häruppe beror det lite på vad man är ute efter. På Återvinningsmarknaden här i stan kan man göra rätt bra fynd när det gäller typ allmogerelaterade saker. Plyschsoffor från tidigt 90-tal verkar de dock ta saftigt betalt för (vilket dock inte gör mig något eftersom jag inte har några planer på att köpa sådana, jag tycker bara att det är väldigt märkligt). Tycker att det också kan vara hyfsade priser på Röda korset här. Men jag köper å andra sidan ganska sällan saker som är i perfekt skick eller "klara" och då kan man ju få dem till ett bra pris. Just denna sommar har varit väldigt bra fyndmässigt! Idag blev det ett klaffbord, sådant med klaffar på långsidorna, som ska få bli soffbord. 75 kr, det tyckte jag var ett himla bra pris!! Men då behöver man göra något åt färgen på, och det är en skada på ett ben (vilket dock är där jag ska kapa så det gör inget!) Så nu är det bara fram med varmluftspistolen igen - det lär inte bli städat idag heller alltså... ;-)

Tusen tack för alla tips kring Klorinanvändande! Nu kanske jag törs köpa det och använda... jag har varit rädd att jag ska lyckas fräta bort hela tyger.. Bäst att tvätta någon extra gång med tom maskin då efteråt, efter som jag inte har egen tvättmaskin...

Angélique Morgonöga sa...

Hej.
Hittade hit t.v. din länksamling om virka kakor. Tyvärr så är nr2 och nr3 borta *buhu* Du hann inte möjligtvis dra ner kopia till din dator?
Fin blogg, smart tips med loppisfynden!
Ha det gott

SussiLi sa...

Tack för tipset...jag har en hel del koppar och udda fat så det här var en bra idee att använda det på ett nytt sätt.

Hej från...Anneli...SussiLi...

Lilla huset på prärien sa...

Jasså dina föräldrar var här! Lyckans ost du är som har en pappa som är intresserad av antikviteter - då kan du ju bara gå in i hans butik och botanisera bland alla läckerheter *ler*.

Kan tala om att jag hade blivit arg om du kommit ner hit och gått på mässa utan att höra av dig till mig :) Hittade mamma och pappa någonting eller?

Kram Jenny

klipposfia sa...

Vilken härlig blogg du har! Vilket bra tips med ljusen och udda kaffefat! Det ska jag pröva då mörkret börjar smyga inpå knutarna:)