10 augusti 2011

Besök från Antikrundan

Idag hade vi besök från Antikrundan, deras expert Max Sjöberg med produktionsassistent var det som kom. De gillade både vår gård och vårt hem och jag tror att de även gillade skåpet... vi ska få besked i nästa vecka om de kommer och hämtar det inför inspelningsdagen. De berättade att de får in ungefär 1000 förslag på objekt i form av brev eller mail till redaktionen inför varje säsong, de väljer därifrån ut ca 10% av föremålen och åker runt och tittar på. I år gör de 60 hembesök (i år från Sölvesborg i söder till Rättvik i norr) före själva inspelningsdagarna.

Förutom skåpet hade vi även skickat in bilder på en gammal värja och två glasbägare, alla tre objekten från 1600-talets slut och tillhörande min mans släkt sedan dess med fantastiska historier omkring dem (som involverar kungar och landshövdingar). Dessa fick vi besked på studs att de ville filma. Vi tilldelades en liten vip-biljett så nu kan vi gå före i kön *fniss*. Skåpet får vi som sagt besked om i nästa vecka. Tyvärr fick vi inte veta något om vare sig pris, ålder eller annat... det hummades en del och vi tyckte vi såg uppskattande ögonkast (även på andra saker i vårt hem, bland annat min älskade grå karljohansoffa), men vi får se vad de bestämmer sig för. De väljer ju utifrån att programmet ska bli bra och visa varierande saker och inte bara om föremålet är unikt eller ej. Men vi är som sagt ett litet steg på väg vidare i programmet...

Vi har i alla fall blivit lite förälskade i skåpet, både jag och min man! Även om det fick flytta in i huset lite på nåder bara för att vi inte tyckte att det kunde stå ute i lagården när tv-teamet skulle komma hit, kommer vi nog faktiskt att behålla det inomhus. Jag kan inte säga att jag tycker skåpet är snyggt, det är mer "ful-snyggt" och vinner snarare på charm. Färgen är inte den jag skulle valt själv, och jag tror att det var mycket vackrare en gång i tiden i sin blågröna originalfärg, men nu är det som det är och i och med att vi har tämligen ljus inredning i övrigt funkar det ändå. Skåpet verkar oerhört praktiskt med alla hyllor och därför kommer vi nog ersätta vårt befintliga bufféskåp i matsalen, som hyser porslin, matsilver och ljusstakar, med detta. Jag älskar verkligen den lilla hyllavsatsen mellan under- och överskåp. Jag har upptäckt att det är precis lagom att ställa små ljuskoppar där, det går att öppna övre dörren utan att man behöver flytta dem, och det ser väldigt trevligt ut när man tänder en rad med lyktor. "Skåpet passar ju oerhört bra in här i ert hem", var Max Sjöbergs kommentar och det var roligt att höra!Förra året tog vi in ett annat gammalt skåp i vardagsrummet, det smala vackra skåpet som jag målade om i grått. Det luktade ganska "muggigt" och trist, men då fick jag ett sådant bra tips från en bloggläsare om att man kunde ställa en burk med ättika i skåpet för att dra ur lukten. Det här skåpet luktade ju inte heller rosor precis, så jag provade ättikeknepet igen och det funkade lika bra den här gången också. Ett tips som verkligen rekommenderas, med andra ord!

PS: Eftersom det var två stycken som undrade på en gång om jag inte kunde visa hela skåpet, så hänvisar jag till det tidigare inlägget som visar en helhetsbild!

5 kommentarer:

Marita sa...

åååå vad spännande!! Du måste säga till när ni ska vara på TV!! Skåpet ser gulligt ut...det lilla man får se ;-D Skulle vilja få se lite mer....om det är möjligt!
Kram, Marita

Lilla huset på prärien sa...

Men kära sötaste Kristin! Du måste visa HELA skåpet! Jag vill se! Jag tycker det ser störtfint ut!! Med all säkerhet ett riktigt "Jenny-skåp".

Och så himla kul med programmet!! Åh vad roligt att få sitta i tv-soffan och hålla utkik efter er :) Tjohooo!

Kram Jenny

Kristin sa...

Hej Marita, jag kommer absolut berätta om inspelningen och när det sänds (fast jag vet ju inte om vi klipps med i programmet...)

Skåpet i sin helhet ser du i inlägget den 4 aug!

Kram Kristin

Johanna Stålros sa...

Ja det ska bli kul att se det på tv- ditt fina skåp. kram johanna

Made in Persbo...Carina sa...

Wow så spännande! Men nog skulle jag vilja se DIG där i rutan :) ...fast jag förstår dig helt och fullt, jag skulle vägra att vara med jag också ;)

KRAMAR, Carina