04 augusti 2011

Uppringd av TV

Idag fick vi ett roligt telefonsamtal, vi blev nämligen uppringda av SVT:s Antikrundan! Antikrundan kommer till Nässjö 28 augusti för inspelning och värdering och inför det hade vi skickat ett mail med text och bilder på lite "udda" saker vi har här hemma. På onsdag kommer de nu och tittar på ett gammalt skåp! Antar att det är "rekningsrundan" och det görs alltså ingen inspelning, men det var kul att de ändå hörde av sig...

Är ni nyfikna på skåpet? Så här ser det ut... det passar inte in hos oss men vi har inte haft hjärta att sälja det (vi har nämligen fått det i utbyte mot att min man snickrade en mjölkpall av en gammal farbror). Det är unikt då det är väldigt gammalt och orört sedan början av 1800-talet då det målades om i rött. Alla gångjärn och lås är original och mycket äldre än så. Det kommer från ett hus i trakten och har stått i det huset sedan det byggdes, vilket var i början på 1800-talet. De senaste 100 åren har det fungerat som verktygsskåp åt en duktig snickare som bodde där. Under den röda färgen syns spår av någon ljusblå färg och stilen bär drag av bondrokoko. Vi gissar att det är från slutet av 1700-talet men det kan vara ännu äldre. Ja, det blir spännande att se vad TV-experterna säger!

(Och ha ha, om det nu blir någon TV-inspelning senare så gjorde vi redan upp när vi skickade in mailet att det får bli S som får stå framför kameran, jag håller mig i bakgrunden! Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg, det är ju inte säkert det blir någon inspelning.)

5 kommentarer:

Renée sa...

Wow så spännande!

Johanna Stålros sa...

Så himla spännande och kul....Kram på dig/ Johanna

Camillas vita villa sa...

Hej!
Va häftigt. Hoppas att allt går bra.
Kram Camilla

Lottas Fotografi sa...

Vad spännande! Fortsättning följer hoppas jag!
Kram Lotta

Anna sa...

Snickrade han en pall av en gammal farbror??? Stackars farbror! ;-)