20 augusti 2011

Ringblommor

Först ska jag tala om att vårt gamla skåp inte får resa till Antikrundan... så ni kommer inte få se mig på TV (ingen större förlust för er!). Däremot ska vi fortfarande åka in och filma värjan och glasbägarna men då kommer jag inte med i rutan...

Idag har vi höst hos oss. Det får bli en innedag. Jag har flera texter jag ska skriva klart, någon ska levereras in till en redaktion och i eftermiddag ska jag på rekningsrunda med "min" ena fotograf inför höstfotograferingar.

I år har jag odlat ringblommor för första gången. De växer i ett fack av odlingsbänkarna i mitt lilla köksland som vi byggde i våras. Jag plockar av dem flitigt, man blir så glad när man tar in dessa små solar. Förra helgen gjorde jag en egen örtsås till grillat med ringblommor i, blommorna är ju ätbara och kan användas även i sallader. Jag tycker ringblommor luktar underbart, de påminner mig alltid om min farfar, som odlade dem i sitt köksland. En kompis låter några av sina ringblommor gå i frö och på så sätt självsår sig blommorna, fast kanske inte alltid där man vill ;-)


Jag brukar blanda ringblommor och kryddor i buketter, här är det ringblommor och oregano.

5 kommentarer:

Norrfrids Eija sa...

Ja de lyser verkligen upp hela landet, de små solarna. Att de blommar så länge också visste jag inte när jag för första gången sådde. Nu ska jag bara få ändan ur och hämta in några, kanske använda i en sallad eller torka. Frön skulle också behöva samlas in så att man inte behöver köpa varje vår!
Visst blir man biten av odling när man väl satt igång?
Eija

Lilla huset på prärien sa...

Åh nej, vad synd! Jag som hade hoppat satt jag skulle få se dig där :) Sade de varför?

Underbara blommor! Jag ska nog odla lite ringblommor nästa år. Idag blir det till att baka någonting gott!

Kram Jenny

Rose Garden Malevik sa...

Hej Kristin
Javisst e de fiiiiiina,,,,lite underskattade tyvärr.....
å missa inte

S
A
T
U
R
D
A
Y

S
H
O
W

O
F
F

VÄLKOMMEN :)
Håkan

Johanna Stålros sa...

Så fin bild! Ringblommor är läckra. Önskar dig en fin lördag. Kram Johanna

Kamomilla sa...

Nedrans ! ville ju se dig på tv! :)