15 augusti 2011

Nästan enda fyndet

I sommar har det inte blivit många loppisar för min del. Det beror dels på att jag har haft så mycket annat för mig så jag helt enkelt inte har haft tid att åka på fyndjakt, och dels på att jag faktiskt tröttnat lite på loppis. Eller rättare sagt, tröttnat på dåliga loppisar. Har det gått inflation i ordet "loppis" i era trakter också? Här hos mig ser jag skyltar överallt med loppis och pinsamt dåligt utbud. Loppis är INTE att sälja sina trasiga, utrensade saker från garaget, som man egentligen skulle åkt till sopstationen med. (Vem vill ha icke-fungerande stövelvärmare? Eller en reklammugg utan öra?)

Loppis är inte heller att tro att man kan ta ut antikaffärspriser, jag har ett hemskt exempel på ett loppis på en avstickare från E4:an norr om Ljungby där prisnivån ligger som på fina gatan men håller till i sjaskiga maskinhallar... Höjden i somras tyckte jag var att se ett loppis som hade två stycken Ikeavaser "Vasen" och tog 25 kr/st för dem, dvs 10 kr/st mer än vad de kostar nytillverkade på Ikea - de finns fortfarande i produktion. Riktigt bra gårdsloppisar med härliga gamla saker är svåra att finna och jag har inte tiden just nu, att gå på nio mardrömsloppisar för att hitta ett guldkorn. Jag tror snarare att jag kommer återuppta mina antikmässebesök för det är sådana saker jag numera är ute efter.

Nåja, nu har jag ondgjort mig nog över detta. Nästan det enda jag köpte i somras, på alltid lika trevliga bakluckeloppiset på Siggesta gård på Värmdö, var den här gamla flaskan, en dame jeanne. Under sommaren har jag bara sett riktigt mörkgröna och mörkbruna sådana, som dessutom varit mycket dyrare, en genomskinlig dame jeanne för 40 riksdaler tycker jag därför var helt klart prisvärt. Flaskan är inte så värst gammal, jag gissar på 1940-1950-tal ungefär. Jag lyckades böja till en flaskborste så att jag kom åt att diska flaskan helt ren (den var mycket smutsigare än vad jag först tyckte när jag köpte den och ett tag var jag rädd att smutsen bitit sig fast och inte skulle gå att få bort, men tänk vad Yes är för en fantastisk produkt...). En lönnkvist fick jag sätta i den, för jag hade inte några tillräckligt långskaftade blommor i trädgården...


 I brist på långskaftade blommor fick det bli en lönnkvist i flaskan. Ljusstakarna är i betong, av Tove Adman.

14 kommentarer:

Unknown sa...

Jag håller verkligen med dig gällande dåliga loppisar. Man kan faktiskt bli riktigt sur av att besöka dem. Vissa tar skyhöga priser och precis som du säger så handlar det om reklammuggar utan öra eller 70-talssoffor med trasigt tyg. Nej, det är inte loppis! Den värsta loppisen jag har varit på var där "frun i familjen" hade lagt undan saker till sig själv i en speciell del av ladan, där hade hon gjort en "utställning" med fina saker som hon valt att behålla men kunderna inte fick köpa... Konstigt!

Ha det bra!

Fiffiga Systrar sa...

ja det är inte skoj när man gör sig besväret att besöka en loppis och det bara finns massa trasigt skit att köpa! Illa!! Fint med lönnen i flaskan! mvh emelie

re.do sa...

Håller med om att det kan vara svårt att hitta riktiga fynd. Man vill ju inte köpa trasiga, urtvättade kläder och en del lägger dit sina odiskade bestick som de t.o.m. är hutlöst dyr på... Nix pix!

A-H sa...

Heisann!
Åja huff, veldig mange dårlige loppiser! Er ikke på alle og enhver lenger jeg heller!

Gratulerer med flott repotasje i JAL-magasinet, den var veldig fin, koste meg da jeg leste den;)

Klem

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Hej!
Tittar ofta in här på dina vackra bilder.
Blev lite full i skratt när jag läste ditt inlägg,för jag har känt precis samma sak när jag kuskat runt på loppisar i sommar.

En del är ju bara pinsamt att gå in i,och som sagt,ofta är det det som skulle hamna på tippen som dom försöker sälja.

Jag gjorde faktiskt också bara ett fynd i sommar,ett par fina hjorthorn.
Önskar dej en fin vecka.

Kram Anette

Norrfrids Eija sa...

Det har faktiskt gått lite inflation i loppisar nu, men än har inte sprungit på så många utan har mina smultronställen. Men visst, priserna har gått upp och folk är mer medvetna nu. Nu gäller vassa armbågar för att hinna fram först. Inte mycket blir kvar på hyllorna längre på loppisen där jag fyndat mest och flest varje sommar!
Vad läckert det blev med flaskan där i fönstret!
Måste också säga att din blogg har fått sig ett fint lyft nu senaste tiden, verkar som att man upptäcker nya flikar också varje gång man är här! Och ja, känner mig trygg inför ert reportagebesök...men attans vad det tar tid med husmålningen, allt annat är lagt åt sidan nu men ändå återstår hur mycket som helst! Vill ju få det klart, så klart!
Eija

Johanna Stålros sa...

Fin bild, och det du säger håller jag verkligen med om, fy så besviken man kan bli....Kram Johanna

Kamomilla sa...

ja du, hellre ett bra fynd än tio dåliga! :)

Kristina sa...

Hejsan, du har så rätt om loppisar, men som tur e alla inte likadanna. Jag har i år inte egentligen stannat på en enda gårdsloppis, blir så besviken. Går på loppis nu och då ;)
vi har i byn här ett loppis där man verkligen kan göra fynd! Tur e väl det ... på nåt sätt skall man ju stilla sin loppishunger!!

MrsUniversum sa...

Allt som blir populärt får snart en baksida - så även loppisar tyvärr...

Men fortfarande kan man svänga av E4 norr om Sthlm och ev. hitta godbitar ;-)

Glasflasken är verkligen ett fönstersmycke!

MrsUniversum sa...

Det blev alldeles visst fel adress till Mitt Universum...

hälsar MrsUniversum

Lina sa...

Åh nu blev jag intresserad av vad det kan vara för loppis du har besökt norr om Ljungby, då jag själv bor i Ljungby. Jag sitter och funderar men kommer inte på något. ? Kan definitivt hålla med om att många loppisar bara försöker sälja skräpet som ingen annan vill ha, eller om det är något av mer värde så är det ett jätte högt pris på just den saken... Du får hoppas på bättre lycka nästa sommar eller till hösten på loppisarna :)

Lottas Fotografi sa...

Håller verkligen med i det du skriver om loppis.
Ljuvligt fin flaska!
Kram Lotta

Angelica Little Corner of Crafts sa...

Oh här kan man tanka inspiration!! Tack för en bra blogg!
Ha en fin helg!