28 augusti 2011

Antikrundan i Nässjö

Idag var det Antikrundans inspelningsdag i Nässjö. Vi hade ju fått VIP-biljett för värjan och glasbägarna, så vi hade en tämligen skön dag då vi slapp att köa och bara kunde kliva rakt in i produktionen. Min svärmor blev filmad med glasbägarna och min man med värjan. Jag skulle ju ha fått berätta om skåpet, om det kom med, men det gjorde det ju inte (och puh, då slapp jag stå framför kamerorna, lika skönt det!). Det var himla kul att se hur allting fungerade.


Till vänster tre glada "gubbar": Knut Knutsson och Max Sjöberg, och S i bakgrunden
Till höger: programledaren Anne Lundberg


Till vänster: Charlotte Widenfelt tittar närmare på en av glasbägarna före tagning
Till höger: Min svärmor E hos filmteamet som spelade in inomhusTill vänster: Inspelning ute i kön med Knut och Max
Till höger: ... och tagning! Här görs det TV i solskenet!

Nu får vi vänta och se om det kommer med i programmen, som börjar visas i januari efter alla helger, eller om det klipps bort... det återstår att se. Hur som helst var det väldigt roligt att få vara med i alla fall! När det gällde glasbägarna så var de så gamla som familjehistorien förtäljer, nämligen slutet av 1600-talet. Värjan var däremot inte det, utan "bara" från början av 1800-talet.

En sak vi blev väldigt tacksamma över, var att Max Sjöberg hade tid att ge oss lite upplysningar om skåpet som aldrig kom med. Det är så gammalt som vi har trott, det ligger tidsmässigt någonstans mellan slutet av 1600-talet fram till ca 1730. Vårt skåp kom ju inte med för att det fanns många andra skåp som valdes istället, att då var få höra att Max tyckte vårt skåp var mer unikt än "vanliga" allmogeskåp och garanterat äldst av de skåp de hade sett hittills, var då extra kul. Ja, värdet då???? (Den klassiska frågan i Antikrundan!) Ungefär som vi hade gissat därmed, ett par tusenlappar. Den gamla pjäsen fortsätta bo hos oss. Det är ju inte direkt varje dag man får möjlighet att "umgås" med en så gammal pryl och med det värdet kan vi utan dåligt samvete använda det här hemma!

Här hittar du inlägget om när Antikrundans expert Max Sjöberg var hemma hos oss, och här hittar du ett inlägg med bild på skåpet.

5 kommentarer:

Kamomilla sa...

Himmel vilken härlig upplevelse!! :)

Emelie sa...

Oj vad roligt! Tror du du kommer att få redan på vilken dag det kommer att visas sen. Du får hojta till här på bloggen! Vill ju så klart titta!
//Emelie

Johanna Stålros sa...

Jättekul ju!!! Vi vill så klart se;) Ha nu en fortsatt mysig söndag. Kram Johanna

Lilla huset på prärien sa...

Ahh vad roligt! Jag ska absolut hålla utkik efter er för jag tycker att det är ett riktigt trevligt program :) Vilka underbara glasbägare ni har! De ser superfina ut!

Kram Jenny

Made in Persbo...Carina sa...

Å va kul! Vilken rolig upplevelse oavsett om det kommer med eller inte :)
Jätteintressant också att få reda på bakgrunden till de ting man har hemma också :)

Kram kram på dig!
Carina